تلاش برای ثبت و انتقال مطالب مفید

زکات دانش، نشر آن است.

تلاش برای ثبت و انتقال مطالب مفید

زکات دانش، نشر آن است.

سلام و درود خدا بر شما؛

هدف از ایجاد وبلاگ حاضر، نشر و بازنشر مجموعه ای از گزین گویه ها و مطالب مفید می باشد.

« خدایا چنان کن سرانجام کار
تو خوشنود باشیّ و ما رستگار »

۱۱ مطلب در ارديبهشت ۱۳۹۹ ثبت شده است

معیار توسعه

دوشنبه, ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۹، ۰۵:۴۶ ق.ظ | .. .. | ۰ نظر

معیار توسعه 

 

بی شک یکی از معیارهای اساسی توسعه یافتگی یک کشور، شیوه اداره و مدیریت سیاسی و فرهنگی حاکم بر آن جامعه است. بسته به اینکه مردم چه میزان در تعیین و تغییر حاکمان و ساختار سیاسی نقش دارند. خدمات عمومی چگونه و میان چه طبقاتی ارائه می شود. فساد و شفافیت اقتصادی و فرهنگی در میان حاکمان چه میزان است. رابطه حاکم و مردم ارباب-رعیتی یا قانونگذاز- شهروندی است و مسائلی از این قبیل که به عنوان معیار توسعه یافتگی یا عدم توسعه سیاسی یک کشور به شمار می روند.

 

اما این یک سوی مسئله و یک شاخص و معیار برای سنجش توسعه یک جامعه به شمار می رود. در سوی دیگر این معادله مردم قرار دارند که معیار و شاخص توسعه یافتگی یا عدم توسعه یک جامعه را رقم می زنند. 

 

در جهان امروز معیار توسعه دیگر آسفالت خیابان ها و بزرگراهها، یا شیشه های رنگی پاساژها و هایپرمارکت ها، پوشیدن لباس های مارک دار، متروها و راه آهن و کارخانه و موبایل و تلفن خودرو و مال ها و برج های دراز و امثالهم نیست و اگر مردم سرزمینی چنین معیارهایی را عامل توسعه خود می دانند نشانگر آن است که هنور با مفهوم توسعه کیلومترها فاصله داشته و به این زودی ها به توسعه و پیشرفت نخواهند رسید. 

 

میزان توسعه یافتگی یک جامعه در جهان امروز را باید از وضعیت زنان در جامعه و خانواده ها شهرها و روستاهای یک کشور مورد سنجش قرار داد. مسائلی مانند خشونت خانگی و خیابانی علیه زنان، سن ازدواج، فرصت های اشتغال، نگاه مردان به جنسیت و زنانگی از عوامل مهم توسعه یا عدم توسعه یک کشور است. 

 

معیار دیگه توسعه میزان احترام و پذیرش اقلیت های دینی و فرهنگی و نژادی و مهاجران در یک جامعه است. 

 

معیار دیگر توسعه یک جامعه تعداد پرونده های در دادگاهها، تعداد زندانیان، میزان اعتماد اجتماعی و رعایت حقوق دیگران در میان شهروندان آن جامعه است. 

 

معیار دیگر توسعه میزان پاکی و آلودگی هوای و جنگل ها و دشت ها و دریاها و سواحل یک کشور است. نحوه برقراری رابطه انسان و طبیعت معیار مهمی برای سنجش میزان توسعه یک جامعه است. 

 

معیار دیگر توسعه رعایت حقوق حیوانات و سایر جاندران در یک شهر و کشور است. نحوه برخورد مردم با حیوانات اهلی گرفته تا حیوانات خانگی و گربه ها و سگ های در خیابان و بیابان و جنگل نشان مهمی از توسعه یافتگی یا عدم توسعه یک جامعه است. 

 

معیار دیگر توسعه یافتگی یا عدم توسعه یک جامعه سرانه مطالعه و ارج و قرب کالای فرهنگی و کتاب در آن جامعه است. نوع کالاهای هنری و فرهنگی پرمصرف در یک جامعه نشان مهمی بر شاخص توسعه آن جامعه است. 

 

عمده تفاوت اصلی ما با ملل اسکاندیناوی، ژاپن و اروپای غربی (که علاقه خاصی داریم تا خود را با آنها مقایسه کنیم) در میزان ذخایر طبیعی، ماشین و خودرو تولیدی یا گوشی اپل و لبای مارک دار و تاریخ پر ابهت و نژاد و ژن برتر و امثالهم نیست، بلکه در شیوه رعایت حقوق دیگران، نحوه برقراری ارتباط با طببعت و میزان زمانی است که برای مطالعه سپری می نمایند. در کشورهای اسکاندیناوی متوسط مطالعه روزانه کتاب عموما بالاتر از دو سه ساعت است و شهروندان به طور متوسط سالیانه بالای سی کتاب مطالعه می کنند.. و بدیهی است تفاوت جامعه ای که سه دقیقه کتاب می خواند با جامعه ای که سه ساعت کتاب می خواند، تفاوتی فاحش و ملموس خواهد بود. 

 

فرهاد قنبری

🥀🌺🥀

تا توانی دلی به دست آر

دوشنبه, ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۹، ۰۵:۴۴ ق.ظ | .. .. | ۰ نظر

ریشه های قالی را تا می کنیم تا سالم بماند.

 

ولی ریشه زندگی یکدیگر را با تبر نامهربانی قطع می کنیم و اسمش را می گذاریم برخورد منطقی! 

 

دل می شکنیم و اسمش میشود فهم و شعور! 

 

چشمی را اشکبار می کنیم و اسمش را می گذاریم حق

 

ریشه زندگی انسانها را دریابیم و چون ریشه های قالی محترم بشماریم

 

گاهی متفاوت باش... 

بخشش را از خورشید بیاموز 

که ترازوئی ندارد… 

سبک و سنگین نمیکند… 

جدا نمی سازد... 

و فرقی نمیگذارد.... 

به همه از دم روشنایی می بخشد... 

محبت را بی محاسبه پخش کن... 

دروازه های قلبت را به روی همه بگشا ....

 

بعضی آدمها باعث می شوند که

خنده شما کمی بلندتر

لبخندتان کمی درخشان تر،

و زندگی تان کمی بهتر شود.

سعی کنید یکی از این آدمها باشید...

 

گراهام گرین

جملاتی کوچک با مفاهیم بزرگ

جمعه, ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۹، ۰۸:۱۲ ب.ظ | .. .. | ۱ نظر

به مناسبت شب های قدر

چهارشنبه, ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۹، ۰۹:۵۷ ق.ظ | .. .. | ۱ نظر

۩   به نام حضرت دوست که هرچه داریم از اوست    ۩

خدایا ! من در این کلبه فقیرانه خویش چیزی دارم که تو در عرش کبریاییت نداری

و آن این که من چون تو خدایی دارم اما تو چون خودت نداری .

پلک هایم خیس خیس است سینه ام آتشکده / شیشه عمرم شکسته خون دل جوش آمده /

رشته آمال خود را هرچه محکم می کنم /  باز جشن خاطراتم می شود ماتمکده

مشکلات حذف چهار صفر از پول ملی ایران

شنبه, ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۹، ۱۰:۴۸ ب.ظ | .. .. | ۰ نظر

"توجه، توجه، توجه"
هشدار مهم، مشکل بزرگ دیگرى در شرف وقوع است؛
سلام، آیا تکلیف نداریم اگر مطلبی راجع به تصمیمات و اقدامات ناپختۀ دست اندرکاران نظام به نظرمان رسید، به مقامات بالاتر متذکر شویم؟ 
آیا کم هزینه نموده ایم تا استقلال داشته باشیم؟ 
لطفاً کمى به فکر خود و نسل بعد از خود باشیم و اگر متن این پیام را درست دانستیم، انتشار دهیم، شاید به نظر مسئولان دلسوز رسید و مقبول افتاد. ان شاءالله

آقاى مسئول، 
ما کشور و نظام جمهوری را دوست داریم؛ اسلامی را به دنبال جمهوری نیاورده، چون محقق شدن اسلام را ندیدیم و بنظر مى رسد آوردن پسوند «اسلامی»ظلم به اسلام باشد. از دیدگاه بعضی، شاید کلمۀ «جمهوری» هم زیر سؤال باشد. در هر صورت برایش خیلی هزینه داده ایم و می دهیم. نمی خواهیم حرمت خون شهدا و ایثار ایثارگران که بالاترین هزینه هاى ما بوده، از بین برود. مسائل گفتنی زیاد است، فقط می خواهیم به یک تصمیم که اخیراً کلیاتش در مجلس به تصویب رسیده و آن «حذف چهار تا صفر از واحد پول ایران» است، بذل عنایت به مراتب مختصر ذیل فرموده، تا با دخالت بموقع شما بزرگوران، جلوی صدمات غیر قابل جبران به اقتصاد و خدای ناخواسته وقوع هزینه های سنگین تر آن گرفته شود. 
پر واضح است حذف صفر از واحد پولی هر کشور شاید در زمان رونق اقتصادی، کمینه نمودن هزینه های پولی و تسهیل در روابط مالی را بهمراه داشته باشد؛ ولی نه در کسادی و تورم غیر قابل کنترل؛ آن هم در شرایط کنونی وضعیت اقتصادی ایران، که در همین سنوات و ماههای اخیر، توان مالی بالغ بر هشتاد درصد آحاد جامعه، نزدیک به «بخور و نمیر» رسیده است.
مستحضرند، الان با توجه به خدمات بانکداری الکترونیک و جابجایی پول با کارت های بانکی، اساساً هزینه برای چاپ پول یا به اصطلاح سرانۀ بالای اسکناس، «سالبه بانتفاء موضوع» بوده و تصمیم حذف چند صفر از واحد پولى بجز، افزایش تورم در نتیجۀ گِرد کردن ارقام، مشکلات تصحیح اقلام حسابداری در دفاتر، نرم افزارها، ایجاد توهم، سردرگمی و سرکار گذاشتن مردم، دست آورد مثبتى عاید مردم و کشور نخواهد نمود؛
بنابراین بنظر می رسد با اتّخاذ تمهیدات عالمانه و ورود به جا و به موقع مسئولان دلسوز، نباید گذاشت، وضعیت نابسامان اقتصادی فعلی کشور و مشکلات معیشتی مردم، از این بدتر شود و نگذاشت این شایعه، که «پشت پردۀ این اقدام، هوشی فوق العاده و یا اتاق فکری است که می خواهند میزان اختلاسات و فسادهای بزرگ مالی را، کوچک نشان داده و ثروت بادآورده ثروتمندان تازه به دوران رسیده را با کوچک نشان دادن ارقام ثروتشان، تطهیر و موجه نمایند» پر رنگ گردد و اجازه نداد تا زمانی که ساختار اقتصادی به تعادل نرسیده است و نقدینگی سرگردان، عمدتاً به صورت پایدار به سمت عوامل تولید نرفته و موانع کسب و کار برطرف نشده و مقررات اصل ٤٩ قانون اساسی در خصوص غارتگران و مفسدان اقتصادی فعلی جاری نگردیده و تیغ مقررات مالیاتی به سوی درآمدهای بزرگ پنهانی نرفته و خلاصه تا وقتی که اقتصاد کشور و آحاد مردم رونق نیافته، مانع تحقق این فکر ناپخته در شرف وقوع (که اجرائى شدنش در کشورهای مشابه وضعیت کشور ما نیز جواب نداده است) شد، ان شاءالله.
( براى بیدار نمودن مسئولان و اتخاذ تصمیم درست، لطفاً انتشار دهید؛ ممنون)

برای تشویق افراد به انجام کردارهای نیک یا تکالیف دینی (امر به معروف) روشهای بسیار ظریف و جذابمندی وجود دارد که شخص را منعطف و در نهایت ترغیب به آن کردار نیک یا تکلیف دینی مورد نظر می نماید و همینطور برای جلوگیری از رفتار ارتکابی مرتکب عمل زشت و نکوهیده (نهی از منکر) روشهای بسیار ظریفی وجود دارد که شخص را منعطف و متنبه و آگاه و در نهایت ترغیب به خودداری از انجام آن کردار ناپسند می نماید و نکته حائز اهمیت اینجاست که هرگز در صورت عدم اطمینان از آشنایی با متدها و روش های مؤثر امر به معروف و نهی از منکر نمی بایست مبادرت به این امر ونهی نمود، چون چه بسا با تذکر یا رفتاری غیرمنطقی به جای اصلاح، نتیجه معکوس بر روی شخص مورد هدف داشته باشد و به نظر می آید، تشخیص موضوعات فوق در صورتی خواهد بود که انسان، از لحاظ روانشناختی و خودشناسی ابتداً خود به درجه ای از تکامل و توانایی رسیده باشد که بتواند سخنان وی در شخص مورد هدف مؤثر افتد تا نتیجه مطلوب حاصل گردد.

مطلبی ساده و با مثال عینی با همین مضمون دیدم، بشرح ذیل:

 

"اگه روزه میگیری و ...
به کسی که داره آب میخوره، 
چپ چپ نگاه نمیکنی و ...
سر تکون نمیدی، 
دمت گرم!


اگه روزه نمیگیری و ...
به یه روزه دار نمیگی 
دیوونه‌ای بابا اینهمه ساعت 
آب نمیخوری که چی بشه؟
دمت گرم!


کلاً همین که ...
به کار کسی کار نداری و ...
سرت تو زندگی خودته، 
دمت گرم ! "

 

 

فعل Married با حرف اضافه To استفاده می شود، نه With!

یکی از اشتباهات رایجی که به دلیل ترجمه تحت اللفظی از فارسی به انگلیسی رخ می دهد این است که فکر می کنیم چون در فارسی می گوییم « ازدواج کردن با » پس در انگلیسی هم باید بگوییم « Married with »؛ که اشتباه است.

به کرّات در پیج اینستاگرامی دوستان متأهلم مشاهده نموده ام که از Married with ... استفاده کرده اند، در حالی که Married to ... صحیح است

 

 Married with a manager اشتباه

Married to a manager صحیح

تأملی بر روابط علت و معلولی در جهان

شنبه, ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۹، ۱۰:۳۱ ق.ظ | .. .. | ۰ نظر

یادمه حدود ده سال پیش در یکی از کتاب های به زبان انگلیسی مطلبی به شرح ذیل دیدم که برایم بسیار جالب بود:

 "a butterfly can flap its wings in one part of the world, and the wind can be changed and may even cause a hurricane on the other side of the globe

بدین معنا که ممکن است پروانه ای بالهای خود در بخشی از جهان به حرکت درآورده و باعث تغییر در باد شود و حتی ممکن است باعث ایجاد طوفانی در سمت دیگری از کره زمین گردد "

این موضوع چه ذهنی باشد و چه عینی، مطلبی است که با حال و احوال این روزهای کرونایی جهان بسیار مطابقت دارد، شیوع « تاج ویروس » یا همان کرونا ویروس در ابتدای سال 2020 کلیه مناسبات جهانی را در هم کوبید و ...

چیتگر و کرونا (دلنوشته)

پنجشنبه, ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۹، ۱۰:۰۰ ب.ظ | .. .. | ۰ نظر

امروز یازدهم اردیبهشت ۱۳۹۹ در حالی که کم کم به زندگی با کرونا عادت کرده ایم و قرنطینه ها کاملاً شکسته شده، با همسر و پسرم به پارک چیتگر رفتیم

ابتدا با در بسته این پارک مواجه شدیم، وقتی متوجه شدیم افراد با دوچرخه و یا پیاده وارد پارک می شوند، ما نیز تصمیم به ورود گرفتیم.

پس از پیاده شدن از ماشین، وارد پارک شدیم و خیلی جالب بود که به لطف بارندگی های مفصل امسال، چیتگر و علی الخصوص پای درختان را بسیار سرسبز یافتیم. بنظر میامد اندکی قبل از ورود ما به ‌پارک بارش باران رخ داده باشد و همین امر منجر به هوای فوق العاده تمیز و درخشندگی تلألو آفتاب عصر بر روی برگهای درختان می گردید. افراد مختلف نیز در حال پیاده روی بودند. پسرم رایین بیست ماهه ما نیز با شور و شوق فراوان جلوتر از ما به سرعت و با قدمهای کوچولوی خود دوان دوان می رفت و شور ایجاد شده در خود را به ما نیز منتقل می نمود، در چهره افرادی که از کنارشان عبور می کردیم شادی زایدالوصفی محسوس بود که قابل تأمل می نمود، گویی کرونا باعث شده بود که افراد قدر شادی های کوچک خود را با کیفیت بالاتری بیابند، در همین اوضاع و احوال بودیم که آقایی در حالی که آهنگ شادی از هایده از موبایلش شنیده می شد با رقص و شادی از کنارمان گذشت! آری همه چی عجیب می نمود! بعد از تحمل سختی های حاصل از دو ماه خانه نشینی در ایام کرونا چقدر رنگ همه چی عوض شده بود و چه انرژی مثبتی وارد شهر گشته بود، در همین حال بودیم که غرش ابرهای بهاری نوید باران عن قریب را به ما می داد و بهمین علت ما در مسیر برگشت به سمت ماشین قرار گرفتیم، در طول مسیر صدای هوهوی باد و چیک چیک باران از دشتهای دوردست شنیده می شد و مرا بیش از پیش بیاد این عاشقانه سهراب سپهری می انداخت: 

 

چشمها را باید شست
جور دیگر باید دید


چترها را باید بست
زیر باران باید رفت


فکر را خاطره را زیر باران باید برد‌
با همه مردم شهر زیر باران باید رفت


دوست را زیر باران باید دید‌
عشق را زیر باران باید جست


هر کجا هستم٬باشم‌
آسمان مال من است


پنجره٬‌فکر٬‌هوا‌٬عشق‌
زمین مال من است


چشمها را باید شست
جور دیگر باید دید


چترها را باید بست
زیر باران باید رفت

همدلی بهتر از همزبانی است...

چهارشنبه, ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۹، ۰۵:۰۹ ب.ظ | .. .. | ۰ نظر

امروز داشتم به این فکر می کردم که نوزادن و بچه هایی که هنوز به توانایی تکلم دست نیافته اند، با ایما و اشاره و گاه با هجاهایی نامفهوم و گاه با غرولند کردن و یا به هر ترتیبی شده با والدین خود ارتباط برقرار می نمایند و این ارتباط بسیار صمیمی و گرم و به دور از هر گونه تعارف و حاشیه و کاملاً جدی است، چه خوب است ما بزرگترها هم از این اصل یک نتیجه بگیریم و آن اینکه همدلی بهتر از همزبانی است و برای یک انسان با منطق هیچ اولویتی برای هیچ یک از زبانها وجود ندارد و از نظر علمی نیز زبانشناسان به این نتیجه رسیده اند که با عنایت به اشتراکات زبانی زبانهای گوناگون رایج در جهان، کلیه زبان ها دارای یک ریشه بوده اند و از یک منشاء نشآت گرفته و به وجود آمده اند، و ذهن هیچ انسانی به دلیل تکلم به زبانی خاص پیشرفته تر از انسانی با یک زبان دیگر نمی باشد. بنابراین، باید بپذیریم که همدلی بهتر از همزبانی است.
هر چند برخی زبانها مثلاً انگلیسی از لحاظ دامنه واژگان علمی، عربی از لحاظ دامنه و گستره واژه های دینی و فقهی، ترکی از لحاظ دامنه واژگان حسی و احساسی و فارسی از نظر نظم ادبی و .... اندکی برتر از سایر زبانها به نظر می آیند.